Yorum yap Kazan
Yorum Yap 10 TL Kazan!

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası+2 Adet Istampa (8538.5000020011)

5.0
Marka : MARCATO
Fiyat : ₺0,00  + KDV
KDV Dahil : ₺0,00

Havale/Eft İle Ödemede % 2 İndirim

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası+2 Adet Istampa

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası+2 Adet Istampa

KULLANIM VE BAKIM BİLGİLERİ

MAKİNENİN KULLANIMA HAZIRLANIŞI

  • Makineyi masaya özel mengeneyi kullanarak sabitleyin ve silindirlerin deliğine manivelayı yerleştirin.
  • Makine ilk olarak kullanılacağı zaman,aşırı yağı gidermek için kuru bir bezle temizlemek gereklidir.
  • Silindirlerin temizliği için bunların aralarından daha sonra atılması gereken az miktarda hamur geçirin.

KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI

6 kişi için ölçü.

  • İçindekiler: 500 gr yumuşak buğday unu ve 5 yumurta; 5 yumurta yerine 1 bardak su kullanabilirsiniz.
  • Lezzetli bir makarna için 250 gr yumuşak buğday ununu 250 gr sert buğday unuyla karıştırınız.
  • Tuz katmayınız! Unu bir kaba alıp yumurtaları ortasına deviriniz. Yumurtaları bir çatalla karıştırıp tamamen unla karışmasını sağlayınız.
  • Elde edilen hamuru tamamen homojen kılıp kıvamına getirinceye kadar elinizle yoğurunuz.
  • Eğer hamur çok sertse su ,çok yumuşaksa un ekleyiniz.
  • Tam kıvamında bir hamur asla parmaklarınıza yapışmamalıdır.
  • Hamuru kaptan çıkartıp hafifçe unlanmış bir masa üzerine koyunuz.
  • Gerekli görüldüğü taktirde hamuru ellerinizle yoğurmaya devam ediniz ve küçük parçalar halinde kesiniz.
  • Bir tavsiye;buzdolabından henüz çıkarılmış yumurtaları kullanmayınız!

“ATLAS” İLE ÜRETİLEN HAMUR VE MAKARNANIN HAZIRLANIŞI

  • Makinenin regülatörünü dışa doğru çekerek ve iki düz silindir tamamen açık olacak şekilde (yaklaşık 3 mm) 1 sayısı üzerine getiriniz.
  • Kolu çevirerek silindirler arasında bir parça hamur geçiriniz.
  • Hamuru iki katına çıkararak ve gerekli görüldüğü takdirde ortasına un ekleyerek bu operasyonu 5-6 kez tekrarlayınız.
  • Hamur muntazam bir kalıp aldığı zaman,regülatör 2 sayısına getirilerek,sadece 1 defa silindirler arasından geçiriniz.
  • Daha sonra tekrar istenilen kalınlığa ulaşıncaya kadar bir kez 3 ‘te geçiriniz.(min.kalınlık – 0.2 mm n..9)Hamuru bir bıçak ile enine doğru yaklaşık 25 cm.lik uzunluklar halinde kesiniz (=10”) kolu kesim silindirlerinin deliğine yerleştiriniz ve bunu döndürürken tercih edilen makarna tipini elde etmek için hamuru geçiriniz.
  • Arzu ederseniz ön dişliden geçirerek ince makarna(1,5 mm TAGLIERINI) ya da orta dişliden geçirerek kalın makarna(6,5 mm FETTUCCINE)  elde edebilirsiniz.

Not1 – Eğer silindirler  ‘kesemiyorlarsa’ yada hamuru güzel ayırmıyorsa bu hamur çok yumuşak demektir. Bu durumda karışıma un ekledikten sonra hamuru düz silindirler arasından geçirmenizi öneririz.

Not2 – Hamurun çok sert  olmamasına dikkat ediniz aksi takdirde silindirler hamuru alamıyacaktır.

  • İçinde makarnayı boşaltacağınız bol miktarda tuzlu suyu kaynatınız.(1/2 kg makarna için yaklaşık 4 litre) Taze makarna kısa sürede ,kalınlığına göre 2 dakikadan 5 dakikaya kadar pişer.
  • Dikkatlice karıştırınız ve piştikten sonra süzgeçten geçiriniz.

MAKİNENİN BAKIMI

1-Kullanım esnasında, düz silindirler altındaki kazıyıcıları bir parça mutfak kağıdı ile ara sıra temizleyiniz.

2-Makineyi kesinlikle suyla veya bulaşık makinesinde yıkamayınız!

3-Makineyi kullanımdan sonra temizlemek için ,bir fırça ve tahta bir çubuk kullanınız

4-Gerekli olması halinde ,kesim silindirlerinin uçlarında birkaç damla vazelinyağı damlatınız.

5-Silindirler arasından bıçak veya mutfak bezleri geçirmeyiniz.

6-Kullanımdan sonra makineyi ve aksesuarlarını kendi kutularında saklayınız.


 

Yardıma mı ihtiyacınız var ?
WhatsApp'dan bize ulaşın0541 635 09 66
0212 635 09 66 numaralı telefondan bizi arayın
Hafta içi Pzt-Cum 08:30 - 18:30 arası
Canlı Sohbet Desteğimizi Kullanın Hafta içi Pzt-Cum 08:30 - 18:30
Bize E-posta ile gönderin.[email protected].
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımını tercih etmiyorsanız tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz.